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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBIESDORF, E. M. Caracterização e aproveitamento de biomassa foliar senescida de macaúba (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd. Ex Martius). 2021. Tese apresentada à Universidade Federal de Viçosa, como parte das exigências do Programa de Pós-Graduação em Fitotecnia, para obtenção do título de Doctor Scientiae. Orientador: Leonardo Duarte Pimentel. Coorientadores: Simone Palma...

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFARIA, D. A. de; BIESDORF, E. M.; SILVA, E. B. de A.; COELHO, L. C.; CARVALHO, C. G. P. de; BORBA FILHO, A. B. Avaliação de genótipos de girassol em Mato Grosso, na safrinha de 2014. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 21.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 9., 2015, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2015. p. 184-186

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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3.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA, T. P. M.; PIMENTEL, L. D.; DIAS, L. A. dos S.; PARRELLA, R. A. da C.; PAIXÃO, M. Q. da; BIESDORF, E. M. Redefinition of sweet sorghum harvest time: new approach for sampling and decision-making in field. Industrial Crops and Products, v. 109, p. 579-586, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  07/11/2017
Data da última atualização:  07/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TEIXEIRA, T. P. M.; PIMENTEL, L. D.; DIAS, L. A. dos S.; PARRELLA, R. A. da C.; PAIXÃO, M. Q. da; BIESDORF, E. M.
Afiliação:  Thaís Patrícia Moreira Teixeira, Universidade Federal de Viçosa; Leonardo Duarte Pimentel, Universidade Federal de Viçosa; Luiz Antônio dos Santos Dias, Universidade Federal de Viçosa; RAFAEL AUGUSTO DA COSTA PARRELLA, CNPMS; Mateus Queiroz da Paixão, Universidade Federal de Viçosa; Evandro Marcos Biesdorf, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Redefinition of sweet sorghum harvest time: new approach for sampling and decision-making in field.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops and Products, v. 109, p. 579-586, 2017.
DOI:  10.1016/j.indcrop.2017.09.002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) has been studied as an alternative raw material for ethanol production. A bottleneck of the crop is the determination of its harvest time in the field. Currently, stem maturation, measured through the Brix (soluble solids content) of intermediary internodes and the identification of grain maturity are used as harvest indicators. However, it is believed that this methodology is not suitable for this purpose, since these strategies have resulted in unsatisfactory industrial yields. The present work aimed to determine the ideal harvest time for sweet sorghum and identify which internode or segment of internodes better represents Brix of the stem juice. The experiment was conducted under field conditions, using the sweet sorghum cultivar BRS 511. It was set in a randomized block design with five replications and seven treatments. The treatments consisted in the sweet sorghum phenological stages, which were pre-flowering, flowering, milk dough, soft dough, mealy dough, hard dough and senescence. Were evaluated fresh (FBY) and dry biomass (DBY) yields, and moisture content (MC). It was quantified juice extraction (JE), juice yield (JY), tons of Brix per hectare (TBH) and total sugars in the juice (TS). Brix of the juice from each internode and from the whole stem (without segmenting the internodes = ?real? Brix) were evaluated. The highest Brix of stem juice (SB) was registered at the hard dough stage, with 16°Brix. The multiplicative in... Mostrar Tudo
Thesagro:  Colheita; Sorghum bicolor; Sorgo açucareiro.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27941 - 1UPCAP - DD
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